Nieuwsbrief Stichting Jacoba van Tongeren najaar 2021

Wat hebben wij een prachtige onthulling meegemaakt….!!
Dank voor de tientallen positieve en enthousiaste reacties!……….

2021 was een TOP Jacoba-jaar met de NOS documentaire op 4 mei, de onthulling op 10 oktober en de Yad Vashem ceremonie op 4 november! En na de onthulling veel publiciteit in kranten, op de radio en TV. Onze website is rondom 10 oktober wel 4.000 keer bezocht, een indicatie dat onze boodschap is aangeslagen.

U vindt in deze neuwsbrief de video van de onthullingen op 10 oktober 2021 en van de Yad Vashem ceremonie op 4 november 2021. Ook kunt u foto’s en de integrale teksten van de speeches lezen in deze brief. Volg ook de volgende links over onze projecten
Het Bonnenvest en Groep 2000 in kaart.

We attenderen u verder graag op de tentoonstelling Vrouwen in Verzet in het Noord-Hollandsarchief (NHA) in Haarlem, die eind november voor het publiek openging, maar pas in 2022 echt opengaat. In de interessante catalogus worden zo’n 10 vrouwelijke Groepsleden van Groep 2000 kort genoemd; zo’n 1.200 vrouwelijke verzetsstrijders heeft het NHA in Noord-Holland in beeld gebracht.

Fabio Pravisani, de beeldhouwer van het standbeeld van Jacoba, exposeert beelden in museum Het Schip in Amsterdam.

Het bestuur van de stichting Jacoba van Tongeren ontwikkelt plannen voor de komende jaren. Schoolvoorstellingen van De Bonnenkoningin in 2022 zijn al ingepland. Wij zullen twee keer per jaar een Nieuwsbrief uitbrengen om u te informeren. Voor onze activiteiten zoeken wij een secretaris, bij voorkeur een nazaat van een lid van Groep 2000. Een functieomschrijving kunt u vinden via de volgende link.

Tot slot wensen wij u goede kerstdagen, een fijne jaarwisseling en een vooral gezond 2022.

Hartelijke groet,

Paul van Tongeren, voorzitter
Mirjam Lange-Schoemaker, vice-voorzitter
Jan Schut secretaris/penningmeester
Yvonne Boezeman-Hoyng, lid

 

Onthulling standbeeld Jacoba van Tongeren 10-10-2021


(Om een video beeldvullend te bekijken, klik tijdens het afspelen rechtsonder in de video op het onderbroken vierkantje. Klik rechtsonder op het onderbroken plusje om weer terug te keren naar deze pagina)
 
Teksten en programma van de onthulling 

 


Uitreiking Yad Vashem Onderscheiding voor Jacoba van Tongeren op 4 november 2021


(Om een video beeldvullend te bekijken, klik tijdens het afspelen rechtsonder in de video op het onderbroken vierkantje. Klik rechtsonder op het onderbroken plusje om weer terug te keren naar deze pagina)
 

Teksten en programma uitreiking