Nieuws

2021

 • Onthulling standbeeld Jacoba van Tongeren op 10 oktober
  Het standbeeld voor Jacoba van Tongeren zal op het pleintje tegenover Antillenstraat 45-I, 1058GZ in Amsterdam worden onthuld om 14.00 uur. Meldt u zich aan via jacobavantongeren2000@gmail.com wanneer u een stoel wenst. In dat geval moet u wel een coronatoegangsbewijs tonen (een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat u hersteld bent van corona). Ook wordt het op prijs gesteld als u tijdig aanwezig bent.
 • Tweede Jacoba van Tongeren lezing op 17 september
  Spreker Marianne Thieme, medeoprichtster van de Partij van de Dieren en lid Tweede Kamer tot 2019. Organisatie: Protestantse Kerk Amsterdam in de Keizersgrachtkerk 566, 1017 EM Amsterdam (zie link; registratie begint vanaf minuut 40)
 • NOS documentaire over Jacoba van Tongeren op 4 mei
  De NOS zond op 4 mei op NPO2, na de Herdenking op de Dam, een documentaire uit over Jacoba van Tongeren, met als titel : ‘Generaal van het Verzet’ (zie link)
 • 6de Vernieuwde druk
  Herdruk boek Jacoba van Tongeren en de onbekende verzetshelden van Groep 2000 (1940-1945)’ is uitgekomen in maart 2021

2020

 • Omroep MAX
  Op 4 mei j.l. bij het programma ‘Tijd voor MAX’ om 17.10 op NPO1 was Paul van Tongeren te gast en vertelde over zijn tante Jacoba.
  Bezoek hiervoor de volgende link
 • Libelle
  Het tijdschrift Libelle heeft in april dit jaar een special uitgebracht over 75 jaar Vrijheid. Daarin opgenomen een artikel over Jacoba:
  zie Verzetsheldin Jacoba van Tongeren
 • Trouw interview
  Fabio Pravisani heeft standbeeld van Jacoba gemaakt. In het najaar zal dat op de Antillenstraat in Amsterdam worden geplaatst.
  Op 9 mei j.l. werd in Trouw een interview met hem gepubliceerd in de rubriek ‘Ik heb een droom‘ in de  Letter & Geest-bijlage.
  zie Fabio Pravisani – Zij verdient bekendheid